Vsestranska uporabnost skladiščnih regalov

Skladiščni regali so v prvi vrsti namenjeni za skladiščenje palet ali kosovnega blaga v višino. Na voljo so vam različni tipi skladiščnih regalov in vsak tip omogoča specifičen način skladiščenja proizvodov. Takšna oprema je predvsem sestavni del na področju industrije, ne nazadnje pa se lahko koristno uporablja kjer koli, kjer so potrebe po skladiščenju.

Paletni regali so na primer daleč najbolj uporabljeni skladiščni sistem, ki je ustrezen za številne zahteve. Takšni regali še zdaleč niso primerni samo za klasično skladiščenje blaga na najrazličnejših paletah. So odlična izbira tudi za skladiščenje nakladnih pripomočkov, kot so na primer težko orodje ali mrežasti zaboji. Paletne skladiščne regale tako lahko najdemo v številnih panogah, najpogosteje v prodajalnah gradbenega materiala, špedicijah, industriji, odpremnem skladišču ali kot sistem za shranjevanje težkega blaga.

Polični regali

Polični regali so praviloma namenjeni zlasti za skladiščenje drobnega materiala ter nepaliranega blaga. Dobavljivi so v različnih dimenzijah, posamezne police so lahko na zahtevo dobavljene z različnimi nosilnostmi. Ključne prednosti poličnih regalov so pregledno skladiščenje drobnega materiala, hitra ter preprosta montaža, nastavljivost po višini, stroškovno ugodni in prilagodljivi ter uporabni z obeh strani.

Kovinski polični regali so dobrodošli v pisarnah, arhivih, skladiščih, industriji, delavnicah. Nosilnost polic je visoka, ne nazadnje imajo za oko prijetno obliko in dizajn. V Tokasu vam nudimo tudi dodatno opremo za ojačitev regalov.

Drive-in ali uvozni regali

Drive-in regali so odlična izbira za uporabo v sezonskih skladiščih, kjer je rotacija zalog omejena. Tovrstni skladiščni sistem opreme namreč ne zahteva dodatnih prehodov med regali. Posledično je najučinkovitejši za maksimalen izkoristek prostora.

Uvozni skladiščni regali so vrhunska rešitev pri težavah shranjevanja večjih količin enakega ali raznovrstnega blaga na paletah, ki so postavljene v bloke. Odlično se torej obnesejo za velike količine težkega blaga z majhno raznolikostjo artiklov. Ponujajo torej vse prednosti blokovnega skladišča za ogromen izkoristek prostora ter regalnega zlaganja za skladiščenje brez stiskanja enot. Tovrstni skladiščni sistem se upravlja z viličarji. Zlasti primerni so viličarji z bočnim sedežem. Voznik ima namreč neovirani pogled tudi med vzratno vožnjo.

Konzolni regali

Zaradi univerzalnosti je konzolni regal primeren za vse tipe delovnih okolij. Tovrstno skladiščno opremo lahko umestite v obrtne delavnice, klasične maloprodajne trgovine s pohištvom ali živili pa tudi v večje tovarniške obrate.

Ker konzolni regali nimajo sprednjih stebrov, skorajda nimajo omejitev pri dolžini skladiščenega blaga. Posledično so izjemno dobrodošli za organizirano ter varno skladiščenje težkega in dolgega blaga, kot so na primer pohištvo, gradbeni les, jeklene palice, cevi. Na konzolne regale se proizvodi postavljajo horizontalno na konzolne police in nosilce. Z njimi se lahko rokuje ročno ali pa s pomočjo viličarja.

Kovinski podesti

Kovinski podesti so odlična izbira ne samo kot dodatna skladiščna površina, temveč pogosto tudi kot ožji pohodni dodatek ali most oziroma oder na različnih višinah paletnega ali poličnega regala. Zaposlenim lahko s postavitvijo takšnega sistema omogočite veliko lažji dostop ter hkratno komisioniranje na več nivojih.

Montažni podesti iz kovine ponujajo raznovrstne individualne možnosti za nastavitev z visoko nosilnostjo, tudi do 1000 kilogramov na kvadratni meter. V trenutku povečajo ekonomičnost in skladiščno površino obstoječega prostora, na višjem nivoju.

Kovinska stopnišča

Kovinsko stopnišče lahko prilagodite prav vsakemu že obstoječemu sistemu v skladišču. Izdela se lahko po meri ter postavi na točki, ki najmanj ovira transportne poti in funkcionalnost razpoložljivega prostora.

Skupaj z varnostnimi ograjami so kovinska stopnišča izjemno pomemben konstrukcijski element za povezovanje etaž v prostoru. Stopnišče se lahko uporablja v kombinaciji s kovinskimi podesti ali pa kot povsem samostojni element, in sicer za lažje dostopanje do določenih nivojev poličnega, paletnega ali konzolnega regala.

Naše podjetje – Tokas – je eno od vodilnih na področju montažnih skladiščnih sistemov v Sloveniji. Smo specialisti na področju vrhunskih visokokakovostnih skladiščnih regalov, skladiščne opreme in skladiščnih sistemov.

Obiščite nas – Industrijska cesta 1, Grosuplje – ali pa nam za še več informacij pišite na info@tokas.si.