Vpliv kakovostnih regalov na delo v skladiščih

Delo v skladišču je v veliki meri odvisno od kakovosti regalov in ne nazadnje tudi od izbranega tipa regala. Pred nakupom skladiščnih sistemov, opreme in regalov si je zato nujno potrebno jasno odgovoriti na nekatera vprašanja. To so:

  • Kakšno vrsto blaga bomo skladiščili – podolgovato, drobno, voluminozno?
  • V kakšnih količinah bomo blago hranili – manjše škatle, večji zaboji, palete?
  • Kakšna bo teža blaga?
  • Kakšna je transportna pot?
  • Kakšno postavitev skladiščne opreme nam omogoča skladiščni prostor – gradnja v višino, širino, dolžino, uporaba medetaž, število prehodov.

Glede na odgovore si lahko izberete najustreznejšo skladiščno opremo. V pomoč pri maksimizaciji vseh zgoraj naštetih dejavnikov vam v Tokas ponujamo vrhunsko strokovno pomoč, svetovanje, pripravo ustreznih logističnih rešitev za optimalno izrabo prostora ter dobavo in montažo vrhunskih skladiščnih regalov.

Kateri tip skladiščnega regala izbrati za najkakovostnejše opravljanje dela v skladišču?

Polični skladiščni regali ali stalaže vam omogočajo skladiščenje različnih artiklov: od  drobnega materiala do paletiranega ali nepaletiranega blaga tudi manj običajnih oblik v manjših ali srednje velikih količinah v vseh poslovnih branžah; od farmacevtskih do avtomobilskih.

Paletni skladiščni regali sonajbolj razširjen način skladiščenja blaga so paletni regali. So odlična izbira za manjša skladišča, obenem so primerni tudi za potrebe velikih distribucijskih centrov. Ustrezajo vsem zahtevam modernega paletnega shranjevanja. Naše podjetje vam omogoča hitro montažno postavitev, morebitne prenastavitve, stabilnost in univerzalnost skladiščenega blaga do 15 ton teže.

Konzolni skladiščni regali so brez sprednjih stebrov. Posledično nimajo omejitev pri dolžini skladiščenega blaga. So idealna izbira za varno ter organizirano skladiščenje težkega ter dolgega blaga, kot so gradbeni les, jeklene palice, cevi, pohištvo, bela tehnika. Proizvode na regale postavljate horizontalno na konzolne police in nosilce. Z njimi se lahko rokujete ročno ali pa s pomočjo dvigal ali viličarjev.

Drive-in skladiščni regali učinkovito združujejo hitro nastavitev, visoko moč ter stabilnost. Ponujajo rešitev za najpogostejše težave shranjevanja velikih količin enakega ali manj raznovrstnega blaga, ki je skladiščen na paletah, postavljenih v blokih na manjši površini.

Naše podjetje – Tokas – je eno od vodilnih na področju montažnih skladiščnih sistemov v Sloveniji. Smo specialisti na področju vrhunskih visokokakovostnih skladiščnih regalov, skladiščne opreme in skladiščnih sistemov.

Obiščite nas – Industrijska cesta 1, Grosuplje – ali pa nam za še več informacij pišite na info@tokas.si.