7 koristnih nasvetov za nakup skladiščnih regalov

Skladišče ni le prostor za učinkovito shranjevanje najrazličnejših proizvodov, temveč vse pogosteje postaja logistični center, ki mora ustrezati zahtevam po organiziranosti, pretočnosti, varnosti in shranjevanju čim večje količine izdelkov na čim manjšem prostoru.

Pravilna opremljenost skladišča pri vsem tem igra izjemno pomembno vlogo. V veliki meri na to vpliva tudi izbira skladiščnih regalov. Najti je potrebno najustreznejši tip skladiščnega regala. Na to vpliva kar precej dejavnikov, na primer vrsta blaga, proizvedena količina, velikost razpoložljivega skladiščnega prostora, potek transportne poti. Ne nazadnje je treba veliko mero pozornosti usmeriti še na kakovost, varnost, preglednost in urejenost skladiščne opreme.

V nadaljevanju vam bomo zaupali 7 izjemno koristnih nasvetov, ki se jih je pametno držati pri izbiri skladiščnih regalov. Če boste upoštevali vse, boste v svoj skladiščni prostor postavili opremo, ki vam bo dolgo časa odlično služila in učinkovito vplivala na produktivnost ter rezultate vašega dela.

  1. Preverite, ali je skladiščni regal modularen

Ne glede na to, za kateri tip skladiščnega regala se v tem hipu odločate, vam mora takšna oprema ponuditi odlično rešitev specifičnih težav prostorske stiske ter učinkovito izboljšati preglednost skladiščnega blaga, in sicer glede na njegovo naravo, namen, velikost in nosilnost.

Izjemno pomembna lastnost, ki vam jo mora izbrati skladiščni regal ponuditi, je modularnost. To v praksi pomeni preprosto postavitev, ki jo lahko sčasoma spremenite, dogradite, povežete z drugimi regali ter podobno.

2. Preverite čim več različnih tipov skladiščnih regalov in jih primerjajte med seboj

Trg vam ponuja najrazličnejše tipe skladiščnih regalov, na primer polične, paletne, konzolne, drive-in regale, pretočne. 

Temeljito preverite lastnosti posameznih tipov in različne tipe primerjajte med seboj. Na takšen način boste najhitreje vedeli, kateri tip je najbolj dobrodošla izbira za vaše skladišče.

3. Pred končno izbiro regala za skladišče si odgovorite na ključna vprašanja

Čeprav ste že povsem odločeni, kateri tip regala je vrhunska rešitev za vaše skladišče, si ne pozabite odgovoriti na ključna vprašanja, ki vam bodo isti hip dala vedeti, ali je vaša odločitev res prava.

Vprašajte se, kakšno blago boste skladiščili – podolgovato, drobno, voluminozno; v kakšnih količinah – manjše škatle, večji zaboji, palete; kakšna je teža blaga; kakšna je transportna pot; kakšno postavitev skladiščne opreme omogoča skladiščni prostor – gradnja v višino, širino, dolžino, uporaba medetaž, število prehodov.

4. Preverite materiale skladiščnih regalov

Na lastnosti skladiščnega regala v veliki meri vpliva material, iz katerega je narejen. Na trgu so vam na voljo regali za skladišča iz različnih vrst materialov – plastike, kovine.

Pocinkana obdelava regalov vam na primer zagotavlja izjemno trajnost izdelkov ter odlično zaščito pred korozijo. Ključno vlogo pri tem igrajo tudi konstrukcijske komponente. Izjemno dobrodošlo je, če so na primer izdelane iz visoko nateznih strukturnih jekel.

5. Z izbiro regalov poskrbite tudi za estetsko dopolnitev vašega skladiščnega prostora

Na trgu so vam torej na voljo različni tipi skladiščnih regalov iz najrazličnejših vrst materialov. Izbirate lahko med številnimi barvami. 

Izberite primeren model, ki bo v zadostni meri poskrbel tudi za estetski videz vašega skladišča.

6. Najdite dobro strokovno pomoč

Če skladiščne regale izbirate prvič in ste šele na začetku svoje poslovne poti, si dovolite, da vam pri tem pomagajo strokovnjaki. Z njimi se lahko hitro ter preprosto povežete kar preko spleta.

V Tokas inženiringu vam ponujamo vrhunsko strokovno pomoč, svetovanje, pripravo najučinkovitejših logističnih rešitev za optimalno izrabo prostora ter dodatno dobavo in montažo visoko kakovostnih skladiščnih regalov.

7. Najdite ponudnika skladiščnih regalov z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno

Ko boste natanko vedeli, kakšna oprema je najprimernejša za vaše skladišče, je čas za iskanje najustreznejšega proizvajalca oziroma ponudnika. Tega si boste najverjetneje našli že prej, da vam bo tudi primerno svetoval.

Naše podjetje – Tokas – je eno od vodilnih na področju montažnih skladiščnih sistemov v Sloveniji. Smo specialisti na področju skladiščnih regalov, skladiščne opreme in skladiščnih sistemov.

Obiščite nas – Industrijska cesta 1, Grosuplje – ali pa nam za še več informacij pišite na info@tokas.si.