5 ključnih razlik med kakovostnimi in manj kakovostnimi skladiščnimi regali

Skladiščni regali se morajo v prvi vrsti odlikovati po svoji uporabnosti, funkcionalnosti in učinkoviti izrabi prostora ter skladiščenja različnih materialov. Za piko na i pa je za zahtevnega sodobnega kupca zagotovo pomemben še njihov estetski doprinos.

Na trgu so skladiščni regali na voljo v številnih različicah. Izbirate lahko med različnimi tipi, materiali, barvami, postavitvami. Takšna oprema še zdaleč ni primerna zgolj za rabo v industriji, čeprav na tem področju pride najbolj do izraza. In ravno bogata in široka ponudba skladiščnih regalov kaže na to, da je treba biti pri izbiri takšne opreme še toliko previdnejši.

Zaupali vam bomo 5 ključnih razlik, kako lahko najhitreje ločite med kakovostnim in manj kakovostnih skladiščnim regalom.

  1. Cena

Zavedati se morate, da vas bo kakovostnejši skladiščni regal stal kar nekaj več evrov v primerjavi z manj kakovostnim. Po drugi strani pa to nikakor ne pomeni, da poceni regali za skladiščenje ne morejo biti dovolj kakovostni. Izogibati pa se je vsekakor potrebno smešno nizkim cenam.

Cena vas torej ne sme zanesti. Pred nakupom vedno dosledno preverite reference ponudnika. Dobri ponudniki se svojim strankam vedno trudimo omogočiti čim bolj cenovno ugoden nakup, a nikakor ne na račun njihove kakovosti in posledično tudi varnosti. Najpomembneje je, da kupcem zagotovimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno skladiščnih regalov.

2. Material

Ali kupiti skladiščni regal iz plastike ali kovine? To je pogosto vprašanje kupcev. Izbira materiala je odvisna od marsičesa, ne nazadnje tudi od tega, kakšna naj bo nosilnost skladiščnega regala. Plastični regali so v primerjavi s kovinskimi zagotovo manj kakovostni, kar pa še zdaleč ne pomeni, da niso dovolj kakovostni za vaše potrebe.

Velika razlika med kakovostjo se lahko ne nazadnje pojavi tudi med skladiščnimi regali iz kovine. Odvisno je, iz katere vrste kovine je regal izdelan. Kakovostnejša izbira kovine vsekakor zagotavlja izdelavo kakovostnejših skladiščnih regalov.

3. Tehnične značilnost

Tehnične značilnosti posameznih regalov za skladiščenje so odličen znanilec kakovosti. Ravno zato se pri izbiri zlasti naslanjajte nanje. Visoka nosilnost, varnost in obstojnost so na primer trije ključni dejavniki pri tehničnih značilnostih, ki jih ne smete spregledati. Kakovostni in manj kakovostni regali se predvsem razlikujejo tudi v teh karakteristikah.

Pri tehničnih lastnostih lahko preverite tudi na primer, ali so glavni sestavni deli, torej stebri in prečke, prašno lakirani ali ne, ali so ostali deli cinkani ter podobno.

4. Prednosti

Prednosti ne nazadnje lahko dobro razberete že na podlagi tehničnih značilnosti. Povsem jasno pa je, da imajo kakovostnejši regalni sistemi veliko več prednosti od manj kakovostnih.

Najkakovostnejši skladiščni sistemi vam ponujajo na primer optimalen izkoristek prostora z izkoristkom celotne višine prostora, povečanje uporabne površine z izkoristkom celotne višine skladiščnega prostora, zelo kompakten sistem za skladiščenje velikih količin na majhni osnovni površini, povečanje skladiščnih kapacitet, kratke delovne poti ter podobno.

5. Proizvajalec

Kakovost skladiščnih regalov pa je vsekakor v največji meri odvisna zlasti od proizvajalca. Ravno zato je najpomembneje, da pri izbiri regalov za skladiščenje v ospredje postavljate izključno preverjene ter uveljavljene proizvajalce. Na takšen način boste zagotovo najbolje ločili kakovostne skladiščne sisteme od manj kakovostnih.

Naše podjetje – Tokas – je eno od vodilnih na področju montažnih skladiščnih sistemov v Sloveniji. Smo specialisti na področju vrhunskih visokokakovostnih skladiščnih regalov, skladiščne opreme in skladiščnih sistemov.

Obiščite nas – Industrijska cesta 1, Grosuplje – ali pa nam za še več informacij pišite na info@tokas.si.